Volg je baby’tjes gemakkelijk

door Tweelinggids Redactie

Hoeveel heeft welke baby gedronken? Wie heeft er nu geplast en wie heeft er gepoept? Hoeveel heeft ieder geslapen? Volg je baby’tjes! Wanneer je baby’tjes net geboren zijn doe je er verstandig aan om de voedings-, slaap- en ontlastingspatronen in de gaten te houden. Daar waar dit voor eenlingouders vaak al stressvol is, heeft dit voor tweelingouders nog net even wat meer voeten in de aarde. Gelukkig zijn er handige apps die jou helpen om voedings-, slaap- en ontlastingspatronen bij te houden.

Inizcht in voedings-, slaap- en ontlastingspatronen

Een van de betere en meer uitgebreide apps is Baby Tracker. De Baby Tracker app stelt jou in staat om op eenvoudige wijze de dagelijkse gewoontes, voedings-, slaappatronen en luierwissels bij te houden. En voor als je het leuk vindt, en je hebt er de tijd voor kun je ook foto’s toevoegen bij bijzondere momenten. Van alle gegevens die je invoert kun je mooie grafieken maken die je een snel inzicht geven in de (veranderende) gewoontes van je baby’tjes. Met Baby Tracker kun je de gegevens ook synchroniseren met het apparaat van je partner. Zo ben je er zeker van dat jullie beiden over de meest up-to-date babygegevens beschikken. 

Volg je baby’tjes

Door de gewoontes van baby’tjes bij te houden is het ook een stuk makkelijker om gegevens uit te wisselen met je (huis)arts en het consultatiebureau. Want heb je er twee? Dan vergeet je nog weleens wat. Een app zoals Baby Tracker een geweldige geheugensteun.  Doe wel de Pro versie. Het kost je een paar euro, maar je krijgt er een ook geweldig praktische app voor terug. Niet geheel onbelangrijk, de app is ook in het Nederlands beschikbaar.

volg je baby'tjes

Baby Tracker Pro is beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store

Conclusie

Babyvoeding en verzorging met een tweeling houd je in het eerste jaar behoorlijk bezig. Om deze drukke tijd het hoofd te bieden doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk een strak dagritme en routine aan te brengen in je dag. Wordt georganiseerd. Het zal je veel profijt opleveren. Maak ook gebruik van alle (structurele) hulp die je kunt ontvangen. Het is even omschakelen: je baby’tjes in alle rust leren kennen is er veelal niet bij. In dit artikel hebben we verwezen naar verschillende artikelen over voeding en verzorging. Een ding is zeker, met een goede organisatie en dagelijkse routine ben je veel beter in staat om de drukte in het eerste levensjaar van je tweeling te doorstaan. Wordt georganiseerd is het advies.  En volg je baby’tjes met een app. 

?c=34595&m=1915666&a=411537&r=&t=html
?c=34595&m=1915664&a=411537&r=&t=html

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer