Auto

door Tweelinggids Redactie
Drive away

Een auto is een groot en praktisch bezit. Zoals elke ouder zal beamen sleep je met kleine kinderen nogal wat spullen mee. Zelfs voor een klein bezoekje aan opa en oma zit je kofferbak snel vol. Kinderwagen, speelgoed, luiertas, campingbedjes. En met een tweeling gaat het veelal maal twee. Wil je 3 of meer kleine kinderen in kinderstoeltjes vervoeren? Grote kans dat je bestaande auto te klein is voor je toekomstig gezinsvervoer. Want in welke passen er nu 3 autostoeltjes op een rij? De meeste auto’s zijn eenvoudigweg te smal. Daarom kan het een enorm uitzoekwerk zijn om de beste auto voor jouw behoeften te kiezen. Veel auto’s lijken namelijk bijzonder ruim, maar zijn eigenlijk ongeschikt voor het plaatsen van 3 kinderzitje op een rij. De grote vraag is dus in welke gezinsauto gemakkelijk 3 kinderzitjes op de achterbank passen, zonder je al teveel in moeilijke bochten te wringen. We hebben ze voor je uitgezocht! Voor de vaders onder ons, zet je droomauto maar even opzij, tenzij je deze voor ‘erbij’ hebt. Wil je weten in welke auto’s je met gemak 3 kinderzitjes op een rij kunt plaatsen op de achterbank? Lees dan snel verder!

3 zitjes op de achterbank?

De standaard gezinsauto’s zijn vrijwel altijd gemaakt voor het vervoeren van 4 personen. Je kunt op de middenplek zitten. Echt comfortabel is die plek niet, en hoe sjieker de auto, hoe meer die middenplek voor de sier is. Meer regel dan uitzondering is dat die middenplek té krap is voor een  Maxi-Cosi of een kinderzitje. En in sommige gevallen is dit zelfs gevaarlijk. Wil je 3 kinderzitjes/Maxi-Cosi’s op de achterbank plaatsen? Dan wordt de spoeling dun. Want in welke auto passen er drie (óf meer) kinderzitjes gecombineerd met twee volwassenen? 

?wi=367686&ws=
?wi=367686&ws=

Lange leve de 7-zitter

Het vervoeren van 3 of meer kinderen kent zo z’n uitdagingen. Met 3 kleintjes (of meer) zal een ruim-ogende auto zoals een Mercedes C-klasse station of Audi A4 station helaas niet volstaan gedurende de eerste levensjaren van je kinderen. Ook hier gaat het motto op “vergeet design, ga voor praktisch”. En nee, gelukkig is je keuze niet beperkt tot een Mercedes Sprinter op grijs kenteken. Diverse autofabrikanten hebben 7-zits modellen op de markt gebracht. Oké, niet de meest sexy auto’s. Maar je kunt met gemak je kindjes in kinderzitjes op de achterbank meenemen. Want deze auto’s hebben namelijk volwaardige achterstoelen. En deze achterstoelen kun je vaak ook onafhankelijk van elkaar in- en uitklappen. Én je kunt er een hoop spullen in meenemen? Is de bergruimte onvoldoende? Dan kun je een dakkoffer overwegen om je bergruimte uit te breiden.  

Ontdek de handige luiertassen van NanaBeebi

Nanabeebi - tweelinggids.nl

7-zitters, wat zijn mijn opties?

De afgelopen 10 jaar heeft een aantal autofabrikanten 7-zitters op de markt gebracht. Een kleiner aantal hiervan heeft de achterbank zo ingedeeld dat deze bestaat uit drie volwaardige, en onafhankelijk van elkaar instelbare achterstoelen. Wil je echt gemak? Dan kijk je naar auto’s waarbij de volwaardige achterstoelen zijn uitgerust met Isofix (zie wikipedia). Dit is een systeem voor de bevestiging van kinderautostoeltjes in auto’s zonder dat je de autogordel hoeft te gebruiken. Met Isofix kun je op snelle, eenvoudige en veilige wijze je kinderzitjes zonder gebruik van een veiligheidsgordel installeren. Auto’s met een bouwjaar vanaf november 2014 zijn standaard uitgerust met Isofix. Ook voor je Maxi-Cosi is er een Easyfix base te koop. Hier kun je eenvoudig je Maxi-Cosi in klikken. Werkt erg fijn, zeker als je twee kindjes in de auto wilt zetten. Zijn je kinderen uit de kleinste Maxi-Cosi (Groep 0) gegroeid? Dan ben je de Isofix Easyfix base via Marktplaats snel weer kwijt. Ze zijn gewild omdat ze zo handig zijn. 

Aanbod 7-zitter auto’s

Onder het aanbod aan 7-zitters begeven zich de welbekende automerken Citroën, Volkswagen, Opel, Seat, Ford, Renault en Peugeot. Onderaan dit artikel zie je dat er best wat te kiezen is in het aanbod van praktische auto’s met drie volwaardige achterstoelen. Drie volwaardige achterstoelen is echt aan te raden. Je hebt dan geen gedoe meer met een in ongelijke delen inklapbare achterbank en per stoel kun je instellingen wijzigen. Wel zo fijn als je drie Maxi-Cosi’s of een combo van Maxi-Cosi’s met kinderzitjes wilt plaatsen. Een ander voordeel, meestal betreft het niet de meest sexy auto’s waar jij en je kroost met z’n allen in passen. De prijzen van dergelijke auto’s op de tweehandsmarkt zijn daardoor best betaalbaar. Per auto hebben we voor jouw gemak links naar tweedehands aanbod op Marktplaats of Autotrader geplaatst. Doe er je voordeel mee! Wil je iets exotischer? Dan heb je de keuze uit Amerikaanse minivans, zoals de Chrysler Voyager en de Dodge Grand Caravan. Of wil je nog ruimer? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een Mercedes Vito, Volkswagen Transporter of een Ford Transit. 

Conclusie

Conclusie

Heeft je auto te weinig ruimte om 3 kinderzitjes op de achterbank te herbergen? Dan kan het een zure appel zijn als je op zoek moet naar een andere auto. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden in het aanbod van ruime auto’s om je mobiliteitsprobleem op te lossen. De auto’s die je onder dit artikel voorbij ziet komen beschikken allemaal over (de mogelijkheid voor) 7 zitplaatsen. En de nieuwere modellen (vanaf november 2014) zijn standaard uitgerust met Isofix, voor een makkelijke bevestiging van je EasyBase en later je kinderzitjes. Nadeel van deze gezinsauto’s is dat ze redelijk groot en zwaar zijn. En dus ook voor de wegenbelasting. Maar een ding is zeker, je kunt veilig je kleintjes in deze auto’s vervoeren, zonder dat je je rug hoeft te breken om je kindjes in de auto te krijgen. Ruim, praktisch en comfortabel – stuk voor stuk echte gezinsauto’s. Veel rijplezier gewenst….en zet je chauffeurspet maar op!

 

Citroën Grand C4 Picasso

m1my4gfbg4r3 800

De Citroën Grand C4 Picasso  is een middenklasse MPV met optioneel zeven zitplaatsen. De Grand Picasso is beschikbaar met 5 of 7 zitplaatsen. De achterbank is in alle modellen bestaat uit drie volwaardige zitplaatsen. Wil je de 7-persoonuitvoering? Let er dan op dat de tweede zitrij aanwezig is!

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Citroën Grand C4 Spacetourer

wcky5w0b8tjz

De Citroën Grand C4 SpaceTourer is een middenklasse MPV met optioneel zeven zitplaatsen. Het betreft de aopvolger van de Grand Picasso. De achterbank is in alle modellen bestaat uit drie volwaardige zitplaatsen. Wil je de 7-persoonuitvoering? Let er dan op dat de tweede zitrij aanwezig is!

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

?wi=367686&ws=

Volkswagen Sharan

1i7yg8ybvd86

De Volkswagen Sharan is het grotere broertje van de Touran. De Sharan is nagenoeg identiek aan de Seat Alhambra en de Ford Galaxy. Een slagje groter dus. 

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Opel Zavira

m1fy5d0bbl3a 800

De concurrent van de Grand Scénic. De Opel Zavira werd standaard met 7 zitplaatsen geleverd. In nieuwere modellen is de derde zitrij een optie. Let erop als je deze wilt!

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Volkswagen Touran

ikty236b824j

De Volkswagen Touran is een MPV-variant van de Volkswagen Golf. De Volkswagen Touran  is uitgerust met vijf zitplaatsen. De derde zitrij is een optie. Wil jij een 7-zitter? Let er dan op dat de tweede zitrij aanwezig is.

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Seat Alhamra

De Seat Alhambra is nagenoeg identiek aan de Volkswagen Sharan en de Ford Galaxy. Een slagje groter dus. Grote fijne auto, waarmee je gemakkelijk je kinderen en je spullen in mee kunt nemen.

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

?wi=367686&ws=
?wi=367686&ws=

Renault Grand Scénic

De Renault Grand Scénic is de MPV-variant van de Renault Mégane. Ook een fijne Fransoos met 3 volwaardige achterstoelen. Ook hier is de derde zitrij optioneel. Let erop als deze wilt.

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Renault Espace

mghy7p8bs1ju

De Renault (Grand) Espace is het grotere broertje van de Grand Scénic. Een fijne Fransoos. Ook een fijne Fransoos die leverbaar is met 5 of 7 zitplaatsen. 

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

AutoAuto
AutoAuto

Ford S-Max

De ford S-Max is de sportievere variant van de Ford Galaxy. De S-Max werd standaard  als 5-zitter geleverd. De derde zitrij is optioneel. Let erop als je deze wilt!

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Ford Galaxy

De Ford Galaxy vertoont veel overeenkomsten met de Seat Alhambra en de Volkswagen Sharan. Een bijzonder ruime en grote gezinsauto. 

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Peugeot 5008

ad7yuvabmdn7

De Peugeot 5008 is een 7-zits MPV. Een ruime Fransoos met indivueel inklapbare achterstoelen.

Kijk voor het tweedehands aanbod op:

Luiertas kopen? Alle Luiertassen online

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer