5 Essentiële autoaccessoires voor onderweg

door Tweelinggids Redactie
autoaccessoires

Leuk! Met je kindjes op stap gaan! Maar welke autoaccessoires voor onderweg heb je nodig? Wanneer je met de auto op pad gaat is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en het comfort van je kindjes. Investeer niet alleen in een autostoeltje voor elk kind, maar bedenk ook wat ze nog meer nodig hebben voor de reis. 

De ‘essentials’

Hier zijn een aantal essentiële autoaccessoires die het reizen met een tweeling een stuk aangenamer maken. Van het allernoodzakelijkste, zoals autostoeltjes, tot de meer unieke ‘must-haves’: hier vind je een aantal producten die je het leven gemakkelijker zullen maken. Lees snel verder!

Navigeer snel naar:

Ben je op zoek naar een kinderwagen of buggy? Lees dan de artikelen “Tweelingwandelwagens” of “Tweelingbuggy’s“.

Autostoeltjes

Autostoeltjes zijn de belangrijkste autoaccessoires voor onderweg. Ze vormen dé veiligheidsvoorzieningen voor je baby’tjes in de auto. Voor je kindje is een autostoeltje is de belangrijkste bescherming tegen letsel tijdens een botsing. Wist je dat je in Nederland verplicht bent om kinderen met een lengte van keiner dan 1,35 meter in een autostoeltje te vervoeren? Daarnaast moet je autostoeltje zijn goedgekeurd. Goedkeuring kun je herkennen aan het R44 of R129 goedkeuringslabel. Deze labels zijn te herkennen als oranjekleurige stickers die veelal op de zijkant of onderkant van het zitje te vinden zijn. Van deze twee goedkeuring is de R129 de nieuwere standaard. Het verschil tussen beide standaarden is dat de R44 uitgaat van het gewicht van het kind, terwijl de R129 uitgaat van de lengte van het kind. Op termijn wordt de R44 vervangen door de R129 standaard.

PNG 72 DPI

R44 standaard

Etiqueta +i Size R129 2WayPearl Bebe Confort

R129 standaard

Maten autostoeltjes

Met met zoveel autostoeltjes op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je op moet letten bij het kopen van autostoeltjes. De maat van de autostoeltjes is afhankelijk van de grootte van je kindje. De maten van autostoeltjes worden ingedeeld in groep 0 tot en met groep 3. Zie ook de onderstaande tabel voor de maatvoering

ece groepen

Autostoeltjes en de vervaldatum

Voor je baby’tjes tot ongeveer de leeftijd van 1 jaar heb je groep 0(+) stoeltjes nodig. Babystoeltjes koop je liever nieuw. Waarom? Kinderzitjes gaan niet eeuwig mee. Wist je dat kinderzitjes een vervaldatum hebben van 6-9 jaar? Afhankelijk van de bouwmaterialen gaat een kinderzitje zo’n 7-10 jaar.  De kunststof materialen waarvan de stoel gemaakt is veroudert door de blootstelling aan zonlicht. De sterkte van het plastic en piepschuim nemen hierdoor af. Tweede argument om naar nieuwe stoeltjes uit te kijken is dat tweedehands-stoeltjes veelal een onbekende historie hebben. Wanneer een stoeltje ooit betrokken is geweest bij een ongeval (met of zonder kind erin), is het stoeltje niet meer veilig te gebruiken. Overweeg alleen tweedehands wanneer je er zeker van bent dat:

  • De leeftijd van het stoeltje niet voorbij de vervaldatum is
  • Je de gebruikshistorie betrouwbaar kunt vaststellen. 

Praktische autostoeltjes zijn multifunctioneel

Voor het vervoer van je tweeling is gemak erg plezierig. Je wordt genoodzaakt om veel spullen mee te nemen. Alles wat je daarin kunt minimaliseren draagt direct bij aan het gemak waarmee je op pad kunt. Tijdswinst voor tweelingouders is een groot goed. Kies dan ook voor een autostoeltje dat is uitgerust met Isofix. Voor de kleinsten betekent dit een Isofix-base met daarop bevestigd het Groep 0 stoeltje. Je kinderstoeltje klik je in een handomdraai vast op base. Kinderstoeltjes kun je ook integreren met de tweelingkinderwagen. Zo kun je twee Maxi-Cosi gemakkelijk op een Bugaboo Donkey Twin zetten. Je tilt je Maxi-Cosi uit de auto en klikt ‘m vervolgens op het frame van de Bugaboo. Wel zo makkelijk, want je neemt minder spullen mee en alles past gewoon. Je kinderen zitten veilig, en voor jou is het superpraktisch.

ANWB geteste autostoeltjes

De ANWB heeft een fraai overzicht gemaakt van de best geteste autostoeltjes. Let wel, sommige stoeltjes zijn jaren geleden getest en inmiddels niet meer leverbaar. Kijk dan naar de opvolger. Helaas is er dan niet altijd een ANWB review beschikbaar. Een ruim aanbod van geteste autostoeltjes vind je bij Babyplus.nl.

 

?wi=367686&ws=
?wi=367686&ws=

Een greep uit de best geteste stoeltjes vind je hieronder:

ANWB testresultaat:

4/5

ISOFIX base voor Maxi-Cosi

ANWB testresultaat:

4/5

ANWB testresultaat:

4/5

Voetenzak

In de koudere maanden kun je niet zonder de voetenzak. De voetenzak is één van de onmisbare autoaccessoires. Je gebruikt de voetenzak ook tijdens een wandeling in herst- of winterweer. De voetenzak is dus comfortabel voor wanneer het buiten en in de auto erg koud wordt. Het is dan een fijne gedachte dat je je baby’tjes ook voor onderweg en in de auto lekker warm kunt aankleden. Met een gevoerde voetenzak houdt je je kleintjes lekker warm voor als je in de koudere maanden op pad gaat. Voor extra warmte en comfort kan je door middel van een klittenbandsluiting aan de bovenzijde een hoodie vormen. De voetenzak is eenvoudig te openen met een rits en de bovenkant kan je omslaan en vastzetten met een koordje. Zo zit je kleintje er heerlijk bij en ga jij stylish op pad!

Omslagdoek

Een omslagdoek met capuchon gebruik je om je baby in te wikkelen. Ook de omslagdoek heeft meerdere gebruiksdoeleinden. Onmisbaar in de tweelinguitzet. De omslagdoek is voorzien van een opening zodat de doek ook met de gordels van de auto- of wipstoel gebruikt kan worden. Zo blijven je kleintjes altijd comfortabel warm, zowel in huis als onderweg. De omslagdoek is ook fijn om te gebruiken tijdens het voeden. Heb je een doek met badstof voering? Dan kan je deze ook gebruiken om je kleintje mee afdrogen na het bad of een bezoek aan het zwembad. Met de ophanglus hangt de doek altijd binnen handbereik in de bad- of babykamer. Neem je omslagdoek ook mee naar het consultatiebureau; ideaal voor als je nog even op je afspraak wacht. Zoals je ziet is de omslagdoek multi-inzetbaar. Super praktisch voor de tweelingouder en één van de must-have autoaccessoires!

Speelgoed

Baby’s hebben stimulatie nodig. Een autorit is daar een perfecte gelegenheid voor. Maar baby’s kunnen zich snel vervelen en beginnen te huilen als ze niets hebben om mee te spelen. Het is gewoon een kwestie van ze bezig te houden tussen het moment dat je de riem omdoet en het moment dat je op je bestemming aankomt. Babyspeelgoed meenemen in de auto is een geweldige manier om je baby’tjes bezig te houden tijdens de autorit. Neem dus speelgoed mee om ervoor te zorgen dat je baby’tjes blij en tevreden blijven. Een hele snelle, praktische en gemakkelijke manier om je reis voor iedereen aangenamer te maken! Speelgoed behoort dus ook tot de must-have autoaccessoires!

Wagenspanner, boxspiraal, grijp- en bijtspeelgoed en babyboekjes

Voor de jongsten is er natuurlijk de wagenspanner of de spiraal. Een wagenspanner is een koord wat je aan het autostoeltje kunt bevestigen. Aan het koord hangen allemaal grappige dingetjes waar je baby’tjes naar kunnen kijken of aan kunnen raken. Een spiraal is speelgoed dat eigenlijk voor de box bedoeld is, maar wat je ook prima om het handvat van je Groep 0 babystoeltje kunt bevestigen. Ook hier hangen allemaal grappige dingen aan ter vermaak van je baby’tjes. Wat baby’tjes ook erg leuk vinden is grijp- en bijtspeelgoed wat je niet per sé aan het kinderstoeltje bevestigt. Let er wel op dat ze dit op de grond kunnen gooien. Tijdens het rijden niet heel fijn. Heb je een mooie rammelaar? Knoop ‘m dan even vast aan een touwtje. Zo pak je ‘m makkelijker op als ‘tie op de grond valt.  En als laatste speelgoedtip, de babyleesboekjes! Leesboekjes worden heel leuk vanaf een leeftijd van ongeveer één jaar. Lekker plaatjes kijken en af en toe naar buiten loeren. Zorg dat je je babby’tjes vermaakt tijdens je autorit. Want dan wordt de rit aangenaam voor iedereen!

Grijp- & bijtspeelgoed kopen? Kijk snel!

Luiertas

Nooit vergeten! De luiertas! Ongetwijfeld ga je het meemaken dat je de luiertas vergeet. Dan merk je wat voor rots in de branding de luiertas is. Neem bij reizen dus altijd een goed gevulde luiertas mee. Laat niks aan het toeval over. Wees voorbereid! Neem genoeg luiers(billen)doekjesafvalzakjesverschoonmatjeflesvoeding, snacks, drinkflessenspeelgoed en entertainment voor zowel jou als je baby’tjes mee. De luiertas is de beste manier om alles wat je nodig hebt op één plaats te bewaren. Hij kan ook worden gebruikt als “noodpakket” voor last-minute benodigdheden die je tijdens je reis nodig hebt. De luiertas is niet alleen één van de meest gebruikte autoaccessoires voor je kleintjes, maar ook één van meest essentiële spullen die je de eerste jaren gebruikt met je kleintjes. Koop er eentje die groot genoeg is voor twee! 

Conclusie

In dit artikel hebben we enkele tips gegeven over de essentiële spullen die je nodig hebt om veilig en goed voorbereid met je tweeling in de auto op stap te gaan. Op de eerste plek staan veilige kinderzitjes. Let erop dat het stoeltje dat je koopt is goedgekeurd. Heroverweeg tweedehands. Stoeltjes hebben een beperkte levensduur; stel veiligheid voorop. Om je baby’tjes warm te houden gebruik je of een omslagdoek, of als het kouder wordt een voetenzak. Hierbij is de omslagdoek echt superpraktisch. De omslagdoek is multi-inzetbaar, zoals in de auto, de badkamer, tijdens babyzwemmen, de bezoekjes aan het consultatiebureau. Daardoor is deze zeker de investering waard. Ga je op pad? Neem dan speelgoed mee voor je baby’tjes. En last but certainly not least, de luiertas! Pak deze goed in met de spulletjes die je nodig hebt voor voeding en verzorging. Goede reis gewenst!

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer