Vrije Tijd

door Tweelinggids Redactie

“Ik wil tijd doorbrengen met mijn kinderen, maar ik weet niet wat ik moet doen!”. Als dit bekend klinkt, dan is dit artikel iets voor jou. Er zijn tal van activiteiten waar je samen met je kinderen van kunt genieten. Het is goed als kinderen van jongs af aan op sleeptouw te nemen. Zo maken ze een verscheidenheid aan activiteiten mee om het leven te ontdekken en ervan te genieten. Het is belangrijk dat ze een gevoel van verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid krijgen en de kans om te leren. 

Vrije tijd

In dit artikel verkennen we enkele activiteiten die je kunt proberen. In de eerste fase van het leven slapen je baby’tjes erg veel. De eerste uitstapjes bestaan meestal uit een wandeling, een kort familiebezoekje, of even naar de winkel. Je actieradius qua afstand en tijd zijn nog beperkt. Daarbij is het best een onderneming om alle spullen én kinderen te verzamelen voordat je op pad gaat. Zo voelt het soms alsof je een zeecontainer moet huren om alle spullen mee te kunnen nemen. 

Zodra je kindjes de ochtendslaap gaan overslaan bij een leeftijd van ongeveer één jaar wordt je actieradius groter. Je hebt nu de ochtend als dagdeel dat je op stap kunt. Vanaf een leeftijd van 2,5 – 3 jaar wordt ook de middagslaap overgeslagen. Tegen die tijd zijn je kinderen een stuk interactiever en mobieler. En met een beetje geluk worden ze tegen die tijd ook overdag zindelijk. De zeecontainer hoeft niet meer afgehuurd te worden om een uitstapje te maken of op vakantie te gaan. Je neemt aanmerkelijk minder spullen mee. Wil je weten welke uitstapjes je kunt maken met een jonge tweeling? Lees dan snel verder!

?c=20132&m=2159674&a=411537&r=&t=html
?c=20132&m=2159677&a=411537&r=&t=html

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer