Vervoer

door Tweelinggids Redactie

Het moment dat je je baby’s mee naar huis kunt nemen is een mijlpaal en een moment om te vieren. Vervoer – veilige en praktische mobiliteitsoplossingen worden een essentieel onderdeel van je tweelingouder-uitrusting. De eerste 5 levensjaren zal je je kinderen in een diversiteit van vervoersmiddelen vervoeren. Van draagzak, kinderwagen, buggy, auto, fiets of bakfiets. 

Praktisch vervoer is essentieel 

Het tot je beschikking hebben van fijne, praktische en handige vervoersmiddelen is voor tweelingouders een ticket om gezellig met je gezin op stap te gaan. Het is een ramp als je niet over de goede, gemakkelijke en praktische producten beschikt. Gezellig wordt dan heel snel wat ‘minder gezellig’. Zorg dus voor goede spullen. Nadeel is wel dat tweelingouders vaak extra moeten investeren in mobiliteitsoplossingen, bovenop de andere kosten die het krijgen van een tweeling met zich brengt. 

Een investering 

Overwegingen voor soort en type vervoersmiddel hangt mede af van het aantal kinderen dat je wilt vervoeren. Het is niet uitzonderlijk dat een tweeling één of meerdere broertjes/zusjes heeft (of krijgt). Het kan dus zomaar zijn dat je te weinig ‘stuur’ en ‘bagagedrager’ hebt voor fietsstoeltjes, of dat je auto te klein is voor drie kinderzitjes op de achterbank. Toch is het voor (aanstaande) tweelingouders meer dan de moeite waard om te investeren in goede mobiliteitsoplossingen. Niks is zo ergerlijk als de keuze die je hebt gemaakt achteraf niet goed bevalt. 

Vervoersmiddelen, wat zijn mijn opties?

Lekker samen op pad gaan met je gezin is altijd fijn. Winter, lente, zomer, herfst, in elk jaargetijde kun je met de kinderen de deur uit om een frisse neus te halen. Bos, strand, duinen, heide, de kinderboerderij; kinderen vinden uitstapjes fantastisch. En met deze uitjes krijg je als ouders even gesprekstijd met elkaar. Iets wat er in het drukke meerlinggezinsleven er vaak bij in schiet. Bijkomend voordeel is dat bij deze gratis attracties veelal voldoende (betaalbare) parkeerruimte is. Erop uit is goed voor jou, je gezin en je kinderen. Wel is het zo dat het veilig vervoeren van zeker het jonge nageslacht voor tweelingouders nét iets meer voeten in de aarde heeftGelukkig zijn er voor deze uitdagingen voldoende mogelijkheden om veilig met je gehele gezin samen op stap te gaan. Voor elke fase tot de leeftijd van 5 jaar hebben we de verschillende mobiliteitsoplossingen in volgorde van gebruik voor je op een rijtje gezet:

“Vergeet design, ga voor praktisch” 

Tweelingouders begrijpen wat er met deze opmerking bedoeld wordt. Design producten zijn mooi, maar niet altijd even praktische of handige voor tweelingouders. Het is daarom aan te raden je vervoersmiddelen zo te kiezen dat vervoer voor jou en je kinderen plezierig, praktisch én gemakkelijk is. Design komt wel weer als je kinderen wat ouder zijn en meer zelfstandig in de wereld staan. Lees snel verder in de volgende artikelen en ontdek wat jouw vervoersmogelijkheden zijn!

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer