Boekenplank

door Tweelinggids Redactie

De zwangerschap is een mooie en wonderbaarlijke tijd. Maar het kan ook een stressvolle tijd zijn. Vooral als er een tweeling op komst is. Want wat moet je vooraf voorbereiden voordat je tweeling wordt geboren? Wat is aan te raden, wat niet, en waar moet je beginnen? In dit artikel geven we enkele boekentips van onze boekenplank. Boeken die fijn zijn om door te lezen en als naslagwerk in de kast te hebben staan. 

Zwangerschapsboeken

Als je in verwachting bent van een tweeling wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Het kan lastig zijn om de juiste boeken te vinden over de zwangerschap en het ouderschap met een tweeling. Duizenden boeken zijn er geschreven over zwangerschap, ouderschap en opvoeding. De reis van een tweelingzwangerschap en het tweelingouderschap is heel anders dan wat de meeste moeders meemaken. Tweelingen brengen eigen uitdagingen met zich mee. Daarom is het inlezen over de zwangerschap en de periode die erna gaat komen nuttig en zeer aan te raden. Zowel voor de moeder als ook voor de partner. De praktische en psychische voorbereidingen worden in geval van het krijgen van een tweeling een gedragen verantwoordelijkheid.

Onze boekenplank

Een tweelingzwangerschap en het opvoeden van een tweeling is allemaal net even anders. Het is daarom fijn om op de hoogte te zijn van alle aspecten van de tweelingzwangerschap en de eerste levensfase na de geboorte. Gelukkig zijn er boeken speciaal gericht op de tweelingzwangerschap en het tweelingouderschap. Op onze boekenplank staan zowel algemene boeken over tweelingzwangerschap als ook boeken in het bijzonder gericht op de vader. Want krijg je er twee, dan draait vader mee. Onze boekenplank bevat aanbevelingen voor aanstaande moeders en vaders die een tweeling verwachten. We hebben een keuze gemaakt uit goede boeken gericht op het tweelingouderschap. In alle specifieke tweelingboeken komen zowel de praktische en ook de emotionele kant aan bod van het tweelingouderschap. Een ‘must-read’ voor elke aanstaande moeder en vader. Je zit met veel vragen. Door te lezen kom je erachter dat je écht niet de enige bent. Ook lichten we enkele meer algemene boeken uit gericht op de eenling die ook zeker goed van pas komen in de opvoeding van jullie tweeling.  

Ga verder voor onze aanbelingen:

 

EreadersEreaders

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer