Je voorbereiden op de komst van een tweeling

door Tweelinggids Redactie

Van harte gefeliciteerd met jullie tweelingzwangerschap! De vijf woorden “Ik zie twee hartjes kloppen” zorgt bij vele aanstaande tweelingouders voor opschudding, consternatie en emotie. Op zo’n overweldigende boodschap is een eerste schrikreactie meer regel dan uitzondering. In een klap behoor je tot de unieke club van 1 op de 60 ouderparen die deze verrassing der natuur ten deel valt. Je gedachten schieten in de “fast forward”-stand en tegelijkertijd wordt je in een emotionele rollercoaster gelanceerd. Ook jullie avontuur is begonnen. Want dat is het tweelingouderschap. Onderweg zul je geweldige hoogtepunten ervaren, maar ook moeilijke momenten. Het dragen en opvoeden van twee baby’s tegelijkertijd kent zijn uitdagingen. Uitdagingen die eenlingouders niet tegen zullen komen, ook al hebben zij een opeenvolgende kinderen met beperkt leeftijdsverschil. Een tweeling is nét even anders. Hét perfecte recept voor tweelingouderschap is er niet. Het gaat met vallen en opstaan. Al doende leert men, waarbij je steeds creativer wordt in het vinden van typische tweeling-oplossingen. Onthoud dat er voor alles een oplossing is. Velen zijn jullie voor gegaan. Een geruststellende gedachte is dat je als ouders op alle fronten meegroeit in het tweelingouderschap. Weten op welke wijze je je kunt voorbereiden op de komst van jullie kinderen? Lees dan snel verder.

Hoe gaan we het regelen?

En als de tweeling er eenmaal is, is de zorg in de eerste maanden erg intensief. Alles wat je voor de bevalling voorbereidt, wordt straks je winst. Regel nu de dingen die je al kunt regelen. Tip vooraf: plan geen grote dingen meer zoals een verbouwing, verhuizing of een baanwissel als die niet echt strikt noodzakelijk zijn.

Voorbereidingen voor de bevalling

Welke voorbereidingen je kunt treffen lees je in het artikel “Tweeling opkomst – wat kun je vooraf regelen?” In dit artikel gaan we in op zaken zoals zwangerschapscursussen en het schrijven van een geboorteplan. 

Ook geven we handige tips over de opvang van je oudere kinderen, als je die hebt. En vergeet het vervoer vanuit het ziekenhuis niet! Voor de voorbereidingen in huis verwijzen we door naar “Inrichting“. Hier vind je welke voorbereidingen per ruimte in je huis je kunt treffen. Handig!

De verdere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Verdeel huishoudelijke taken
  • Hulp en ondersteuning
  • Financiën
  • Shop online
  • Inrichting en woningveiligheid
  • Kinderopvang

Wil je direct naar onderwerpen? Ga dan snel naar “Tweeling op komst – wat kun je vooraf voorbereiden

Conclusie

Met een tweeling op komst is alles nét even anders. Neem je tijd om op adem te komen. En ga lekker met z’n tweeën aan de slag om jullie voorbereidingen te treffen. In verwachting zijn van een tweeling is heel bijzonder, maar ook best pittig. Doe dus zoveel mogelijk fysieke dingen zoals (fun)shoppen voordat je week 20 van de zwangerschap in gaat. Daarna wordt je zwangerschap echt pittiger. Dat is ook het moment dat je partner meer moet meedraaien. Want “Zijn het er twee, dan draait de partner mee”

?c=20132&m=1842701&a=411537&r=&t=html

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer