Nagelverzorging

door Tweelinggids Redactie
Babynageltjes

Vanaf de geboorte zullen de nageltjes van je baby’tjes groeien. De nageltjes van pasgeboren baby’tjes zijn fragiel, maar kunnen o zo scherp zijn. Regelmatige nagelverzorging is dus essentieel om te voorkomen dat je baby’tjes zichzelf open krabben of bezeren met scherpe nageltjes.

Nagelverzorging

Tot en met de leeftijd van 3-4 maanden doe je er verstandig aan om een kartonnen nagelvijltje te gebruiken in plaats van een nagelknippertje of een nagelschaartje. Nageltjes vijlen is het makkelijkst als je baby slaapt. Je hebt dan de minste kans dat je baby’tje zijn of haar handje wegtrekt terwijl je bezig bent. Wanneer je baby’tjes ouder worden kun je overgaan op een nagelknippertje of nagelschaartje. Er zijn speciale nagelsetjes voor baby’tjes te koop. Kijk voor de veilige babyvarianten met extra bescherming om snij- en knipongelukjes tegen te gaan. Worden je baby’tjes ouder, dan worden de nageltjes ook harder. Het makkelijkst is om de nageltjes te knippen na een badsessie. Als een baby in bad is geweest zijn de nageltjes makkelijker te knippen. 

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer