Over Tweelinggids.nl

“Ik zie twee hartjes kloppen”

Zonder twijfel zijn dit een van de meest levensveranderende woorden die je als aanstaande ouder kunt horen. Vrijwel alle aanstaande tweelingouders worden verrast wanneer ze horen in verwachting te zijn van een tweeling. Ondanks dat er veel informatie beschikbaar is over zwangerschap, geboorte en opvoeding, is het aanbod van informatie specifiek gericht op het tweelingouderschap versnipperd. Uit ervaring weten we dat de voorbereidingen én de tweelingzwangerschap erg verschillen van een eenlingzwangerschap; we hebben beide zwangerschapstypen ervaren.

Tweelinggids.nl – de praktische gids voor tweelingouders

 Tweelinggids.nl is opgericht in juli 2021. Het platform geeft invulling aan de informatiebehoefte van (aanstaande) tweelingouders. Op Tweelinggids.nl vind je relevante, praktische en nuttige informatie gericht op het aanstaande tweelingouderschap, samengebracht in één website. Want als tweelingouder in spé komt er veel op je af. Van medische onderwerpen tot en met praktische zaken zoals het voeden en verschonen van een tweeling, of het vervoeren van je gezin. Maar ook een hele andere gezinsdynamiek. Met een tweeling is alles nét even anders. En helaas staat tijd in de eerste twee levensjaren van je tweeling niet aan je zijde. Fijn dus dat je alle informatie die je nodig hebt op één website terugvindt.

Het tweelingouderschap is een ervaring als geen ander. Voor zowel vader als moeder. Om die reden schenken we extra aandacht aan de rol van de partner in een gezin met een tweeling. Eenvoudigweg, het werk wat erbij komt kijken is te veel om door één ouder alleen opgevangen te worden. Het vormen van de ‘geoliede gezinsmachine’ is zeker in geval van een gezin met een meerling een samenspel tussen beide ouders.

*met tweelingouders bedoelen we ook meerlingouders met drie- of vierlingen. Vanuit leesbaarheid hebben we ervoor gekozen om op deze website de term tweelingouders consequent door te voeren.

Ons Team

Bij Tweelinggids.nl werken we met ervaringsdeskundigen uit de praktijk. Ervaren tweelingouders delen hun kennis en ervaring om aanstaande tweelingouders op weg te helpen. Onze vaste redactieleden zijn ervaren tweelingouders die zelf de content schrijven. Wanneer we met externe auteurs werken zorgen we ervoor dat onze redacteurs nauw betrokken zijn bij de contentcreatie. Zo weten we zeker dat de content die we creeëren betrouwbaar, nuttig, praktisch én toegankelijk is voor de aanstaande tweelingouder. 

Voor specialistische onderwerpen op onder andere medisch en opvoedkundig vlak betrekken we vakinhoudelijk experts zodat je er zeker van kunt zijn dat de informatie betrouwbaar en relevant is.

Joost Vos
Redacteur
Joost is vader van een dochter en twee zoons (eeneiïge tweeling). Hij is werkzaam als technisch specialist bij een technologieconcern en heeft een achtergrond in de Biomedische Wetenschappen.
Iris Hobby
Redacteur
Iris is moeder van een dochter en twee zoons (eeneiïge tweeling). Zij is service manager bij een landelijke onderwijsinstelling en heeft een achtergrond in de Communicatiewetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer