Huishoudelijke apparatuur

door Tweelinggids Redactie

Huishoudelijke apparatuur! Ineens wordt huishoudelijke apparatuur een hip onderwerp als je kinderen krijgt. Ineens wordt je gevoelig voor de borstelloze motor in een wasdroger, of de laadcapaciteit van de wasmachine. Wanneer er kinderen in het gezin komen verschuiven je eisen voor wat betreft je witgoed-apparatuur. Maar wat voor huishoudelijke apparatuur heb je nu eigenlijk nodig als je een tweeling verwacht? Wil je weten wat voor jullie handige huishoudelijke apparatuur is om in huis te halen? Lees dan snel verder.

Huishoudelijke apparatuur

Huishoudelijke apparatuur komt in soorten en maten. Sommige apparatuur gebruik je op zolder zoals een wasmachine en wasdroger. En andere apparatuur gebruik je in de keuken of berging zoals een koelkast of een vriezer. Als je kinderen krijgt zul je merken dat je eisen voor huishoudelijke apparatuur verschuiven. We hebben een lijstje samengesteld van handige huishoudelijke apparatuur voor grotere gezinnen. Hierbij hebben we het onderscheid gemaakt tussen groot huishoudelijk, zoals een wasmachine of vriezer, en klein huishoudelijk zoals een flssenwarmer of een staafmixer.

Handige groot huishoudelijke apparatuur 

Onder groot huishoudelijke apparatuur scharen we de volgende apparaten:

  • Vriezer
  • Minibar koelkast
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  •  

Vriezer

Een extra vriezer voor in de garage of in de berging is een geweldige uitkomst om een maaltijdenvoorraad aan te leggen. Zeker in de eerste maanden met je tweeling schiet het er vaak bij in om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je doet er dan ook verstandig aan om -als het even kan- vooruit te koken. Heb je een grote vriezer? Dan kun je met gemak voor een maand vooruit koken. Het klinkt misschien nu nog surrealistisch, maar vriezer vol met bereide maaltijden die alleen nog maar hoeft te ontdooien is een geweldige luxe. Zeker voor de momenten dat je druk in de weer bent met alle babyvoedingen. Op het moment dat het rustiger wordt met de babyvoedingen kun je gaanderweg je vriezer gebruiken voor de opslag van aanbiedingsprodukten. Maak je vaak gebruik van 1+1 aanbiedingen? Dan heb je zo de aanschaf van je nieuwe vriezer eruit. Heb je interesse in een grote vriezer voor in je keuken, berging of garage? Kijk dan hier voor een uitgebreid assortiment.

Minibar koelkast

Woon je in een woning met verdiepingsvloeren? En wil je borstvoeding gaan geven? En kolf je melk af? Dan is een minibarkoelkast op de slaapkamer een uitkomst. Zo’n klein koelkastje op je slaapkamer voorkomt een hoop nachtelijk traplopen en wandelingen van en naar de keuken. Op het moment dat je melk hebt afgekolfd kun je dit opslaan in de minibarkoelkast. Handig, ook voor de volgende voedingsronde van je baby’tjes. Leg er ook een reep chocolade in voor jezelf. Zo maak je je leven net iets comfortabeler. Hier vind je een uitgebreid assortiment minibar koelkasten.

Wasmachine en wasdroger

Wordt je huishouden uitgebreid met twee baby’s tegelijkertijd? Maak je borst maar nat, want je gaat veel wassen. Heb je nog een oude wasmachine en/of droger met lage capaciteit? Zeg 6 kilo wasgoed per wasronde? Dan was je je een ongeluk. Staat een nieuwe wasmachine en/of droger op je kooplijst? Let dan vooral op de capaciteit en zuinigheid van de apparatuur. Machines met een beladingscapaciteit van 9 kilogram wasgoed of meer zijn ideaal voor als je veel was hebt. Deze machines hebben verschillende voordelen. je kunt meer was tegelijkertijd wassen, en het energieverbruik is ook nog eens lager. Kijk hier voor een uitgebreid aanbod van zuinige wasmachines en wasdrogers met een hoge beladingscapaciteit. Kijk hier een uitgebreid assortiment aan zuinige wasmachines met een capaciteit van 9kg of meer wasgoed per wasronde. Bekijk hier een uitgebreid assortiment aan  warmtepompwasdrogers met een capaciteit van 9kg wasgoed per droogronde. Warmtepompdrogers zijn zuiniger dan luchtafvoer of condensdrogers. 

HuishoudenHuishouden

Klein huishoudelijke apparatuur 

Onder klein huishoudelijke apparatuur scharen we de volgende apparaten:

  •  

Blender/Staafmixer

Een blender of een staafmixer is een super apparaat om zelf snel de eerste hapjes voor je baby’tjes in te bereiden. Naast dat het heel leuk is om zelf het eten voor je kinderen te bereiden is het veelal ook veel goedkoper en smakelijker. Bijkomend voordeel, je weet precies wat erin zit. Maar welk apparaat is nu handiger? Beide zijn handig, en beide kunnen mixen en pureren. Heb je al een staafmixer? Of heb je al een blender? Dan hoef je er eigenlijk niks bij te kopen. Grootste verschil tussen een blender of staafmixer is de hoeveelheid die je tegelijkertijd kunt pureren. Bij een staafmixer is dat minder dan bij een blender. Wil je grote hoeveelheden fruithap klaarmaken en invriezen? Ga voor de blender. Doe je kleine porties? Kies dan voor een staafmixer. Kijk hier voor een uitgebreid aanbod aan staafmixers. En hier voor een uitgebreid aanbod aan blenders. 

Waterkoker

Worden jouw baby’tjes in de winter geboren en woon je in een huis met verdiepingsvloeren? Dan is een extra waterkoker voor op de slaapverdieping heel erg fijn. Warm hierin het water op dat je gebruik in de kruiken van je baby’tjes. Niks is zo vervelend om ‘s nachts met de kruiken trap af en trap op te gaan voor het halen van kokend water voor in de kruiken. En kolf je af en toe ‘s middags boven? Gebruik ‘m dan voor het zetten van een kopje thee. Gebruik je de waterkoker ook voor het aanmaken van flesvoeding? Kijk dan naar waterkokers waar je de temperatuur kunt instellen. Ze zijn er! De waterkokers die water tot 40 graden Celcius verwarmen om snel je flesvoeding te bereiden. Kijk hier voor een uitgebreid aanbod aan waterkokers. 

Flessenwarmer

Een flessenwarmer is een ideaal apparaat om in de nachtelijke uren de melk op temperatuur te brengen voor de nachtelijke voedingen. Zeker als je een minibar koelkastje op de slaapkamer hebt staan. Zo’n flessenwarmer in combinatie met een minibar koelkastje op je slaapkamer voorkomt een hoop nachtelijk traplopen en wandelingen van en naar de keuken. Kijk hier voor een uitgebreid aanbod aan flessenwarmers. Wil je twee flessen tegelijk kunnen opwarmen? Ook daar heb je varianten voor, zoals deze:

Automatische flesvoedingbereider

Heb je geen zin in al dat gedoe met melkpoeders, waterkokers en het afpassen van de juiste hoeveelheden? Kijk dan eens naar een automatische bereider voor flesvoeding. Deze apparaten doen voor baby’tjes was een volautomatisch koffieapparaat voor volwassen doen. Met de Baby Brezza Flesmaker of de Easybaby maak je met één druk op de knop de perfecte flesvoeding. Superhandig apparaatjes die voor jou melkpoeder én water op temperatuur brengen en mengen zodat je in een handomdraai je flesvoeding gereed hebt. Niet noodzakelijk, zeker comfort verhogend!

Conclusie

Met kleine kinderen in je huishouden wordt huishoudelijke apparatuur ineens een hip gespreksonderwerp. Met twee of meer kleine kinderen thuis verandert er veel in wat je van huishoudelijke apparaat vraagt. Je gaat meer wassen, meer drogen, meer water koken, meer mixen en pureren. En er is allerhande apparatuur te koop die erg fijn is in de keuken. In dit artikel hebben we je enkele tips gegeven over welke huishoudelijke apparatuur je kunt overwegen en waar je op kunt letten in de aanschaf van huishoudelijke apparatuur. Kijk vooral naar zuinige apparaten, en apparaten met een grotere capaciteit. Kijk vooral naar wat je zelf prettig vindt. En koop wellicht wat extra apparatuur om je eigen comfort te verhogen. 

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer