Tweelingkorting

door Tweelinggids Redactie

Een baby heeft veel spullen nodig, en een tweeling nog ietsjes meer. Het kan je voor de ogen duizelen wát je moet hebben en wat de kosten daarvan zijn. Zeker in deze roerige tijden van stijgende prijzen. Maar gelukkig is er ook goed nieuws! Er bestaat zoiets als tweelingkorting! Enkele winkelketens bieden 15% korting op het tweede (identieke) artikel. En gelukkig gaat niet alles keer twee. Spullen als traphekjes, speelgoed, box kunnen prima gedeeld worden door meerdere kinderen. Zélfs als er al een broertje of zusje is. Kijk dus goed of je écht spullen in veelvoud nodig hebt, want ook kunnen je hormonen zorgen voor een ongekende kooplust. Des te meer je er goed aan doet om op de koopjes te letten, én om korting te vragen. 

Tweelingkorting

Laten we beginnen! In dit artikel lees je hoe en via welke kanalen je je babyspullen financieel het meest aantrekkelijk kunt kopen. Let op de aanbiedingen, dat is een ‘Evergreen’-tip die vaak terugkomt. Dat je met aanbiedingen veel kunt besparen op verbruiksartikelen zoals luiers en billendoekjes is voorgerekend in het artikel “Koop aanbiedingen“. In dit artikel wordt ingegaan op praktische en financiële tips om je uitgaven voor je interieurspullen zoals babybed, commode, wippertjes, en dergelijk artikelen te beteugelen. Lees gauw verder!

Er zijn enkele waarheden met betrekking tot het aanschaffen van babyspullen:

 • Tweelingouders zijn gewild bij retailers
 • Koop je spullen toekomstgericht
 • Kijk op marktplaats – want veel artikelen gebruik je maar even

Tweelingouders gewild bij retailers

Tweelingouders zijn gewilde klanten bij retailers, vele artikelen koop je immers in meervoud. En de verkoper hoeft het ouderpaar slechts éénmaal het verkoopgesprekje te doen. Wees een beetje brutaal en vraag om die korting met een knipoog. Je zult zien dat je deze ook vaak krijgt. En ook al staat het niet altijd op de website of wordt het in niet altijd in de winkel genoemd, er bestaat zoiets als tweelingkorting. Vrijwel alle grotere babyspeciaalzaken bieden tweelingkorting aan. De tabel hieronder geeft een overzicht van de winkels én de kortingen. Let wel op de voorwaarden! Bekijk ze goed, want bij veel retailers moet je naar de winkel om de tweelingkorting op te strijken  – zie onderstaande tabel.

Prénatal
15%
Babypark
15%
Baby-Dump
15%

Voorwaarden kunnen per winkel verschillen. Hierbij enkele van de meest voorkomende voorwaarden:

  • De tweelingkorting bedraagt bij bovenstaande winkels 15%. 
  • Deze korting is van toepassing op het tweede identieke artikel. 
  • Er kan gevraagd worden naar een tweelingbewijs zoals een echofoto. Als je met je gevolg in de tweelingwagen komt binnenrollen is het natuurlijk wel duidelijk. 
  • niet altijd geldig i.c.m. andere kortingsacties
  • informeer in welke filialen de korting van toepassing is
  • Tweelingkorting is meestal niet mogelijk in de webshop

Koop je spullen toekomstgericht

Babykamers heb je in soorten en maten. Zoveel smaken, zoveel soorten. Wanneer je baby’s verhuizen van de wieg naar de ledikant kom je voor keuzes te staan. De standaard ledikant – oftewel het spijlenbed – gebruik je tot de leeftijd van 3-4 jaar (als je dat al haalt; wat eerst een bed is, wordt later een leuk klimrek). Je zult al snel een kinderbedje moeten aanschaffen. Óf kiest je voor een toekomstbestendiger ledikant. Zo eentje waarvan je de spijlen kunt vervangen? Zo kunnen je kleine spruiten van een paar maanden oud tot ongeveer 6-jarige leeftijd in hetzelfde bed slapen. Voor de vaders onder ons ook fijn. Het scheelt een hoop gesleep en kluswerk. Klussen met peuters/kleuters om je heen is geen sinecure.

hema tweelinggids
hema tweelinggids

Teleurstellende zwangerschap

Natuurlijk gaan we uit van een gezonde zwangerschap en geboorte van je tweeling. Maar helaas komt het soms voor dat er complicaties optreden tijdens de zwangerschap of bij de geboorte. Sommige retailers, zoals Baby-Dump en Babypark, bieden een bijzondere service. Bij een teleurstellende zwangerschap kun je de ongebruikte artikelen retourneren, waarbij je na retourontvangst van de artikelen het volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Een geruststellende gedachte bij het doen van je aankopen. 

Conclusie

Als tweelingouder ben je een gewilde klant bij de retailer. Voor één keer een verkoopverhaal worden van sommige producten dubbele hoeveelheden verkocht. Geen wonder dat daar op wordt ingesprongen door enkele winkelketens. Zo geven Prénatal, Baby-Dump en Babypark allen tweelingkorting. Kom je bij een winkel waar ze dat niet kennen? Vraag er dan naar. Grote kans dat je het nog krijgt ook. Wees een beetje brutaal. Kijk ook naar producten waarmee je langer kunt doen. Degelijke producten, of meegroeiproducten zijn misschien nu wat duurder. Maar omdat je er veel langer mee doet zijn ze op de langere termijn kosteneffectiever. En veelal krijg je er een mooie prijs voor als je ze op Marktplaats zet op het moment dat je kinderen eruit gegroeid zijn. Veel succes en plezier gewenst met het doen van je aankopen! 

En als gratis uitsmijter, vraag de gratis zwangerschapsboxen aan! Klik eenvoudig op de link, laat je gegevens achter en ontvang gratis een leuke dozen vol verrassingen op je deurmat! Wie wil dat nou niet?

De Blije Doos en een Ouders magazine!

Vraag ze allebei gratis aan!

?wi=367686&ws=
?wi=367686&ws=

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer