Een ochtend/middag op stap

door Tweelinggids Redactie
landscape photography of forest

Je kleintjes hebben nog niet zoveel nodig om blij van te worden. Daarnaast slapen je baby’tjes veel en tot aan de eerste verjaardag, wanneer ze nog een ochtend- en een middagslaap doen is de actieradius nog niet erg groot. Op stap gaan voor een wandeling, even naar een kinderboerderij, bos of strand doet jou en je kinderen goed. Met mooi weer is het buiten zijn al een hele plezierige ervaring voor de kleintjes. Geef ze zand, water en een schep, en je hebt geen kind aan ze. Lees snel verder!

Een wandeling

Wanneer je voor het eerst met je baby’tjes er op uit gaat is het verreweg het prettigst om gewoon even een korte te wandeling te maken. Even naar buiten met je baby’tjes voor wat frisse lucht is een geweldige manier om de dag even te breken. Het is ook goed voor de geestelijke gezondheid, de lichamelijke gezondheid en zelfs de sociale interactie. Dat laatste krijg je wel. Tweelingen zijn voor vele voorbijgangers toch iets magisch. Als je met een tweeling op stap gaat word je vaak aangesproken. Of je dat nu leuk vindt of niet. Een snelle wandeling door de wijk of door het park is een makkelijke manier om lichamelijk actief te zijn en toch even de deur uit kunnen. Het makkelijkst is om met een tweelingwagen op pad te gaan, of om een tweelingendraagzak te gebruiken. Wil je meer hierover weten? Lees dan de artikelen “Tweeling kinderwagens, wat zijn mijn opties?” en “Dragen – Je handen vrij met een tweeling“. Je kunt geen prijskaartje hangen aan het plezier van wandelen met je baby’tjes. Wandelen is een moment om even naar buiten te gaan, tijd door te brengen met je kleintjes en wat beweging te krijgen. 

Bugaboo Donkey Twin - Tweelinggids.nl

Met z’n tweeën is het altijd leuker

Het bos of het park

Het bos is een magische plek. Bossen zitten vol natuur, schoonheid, avontuur en ontdekkingsmogelijkheden. Als je op zoek bent naar een gezinsvriendelijk buitenavontuur, is het meenemen van je peuters naar een bos een geweldige manier om herinneringen te maken. Wanneer peuters buiten zijn, hebben ze vele mogelijkheden om hun zintuigen te ontwikkelen door nieuwe omgevingen te verkennen en veel tastbare ontdekkingen te doen. Ook zullen je kinderen genieten van het gevoel vrij te zijn van hun normale routines. Bossen komen ook vaak voor in kinderboekjes. Je kunt je kinderen dus al heel goed de avond van tevoren voorbereiden op een bezoek aan het bos. Lees erover voor en neem ze de volgende dag mee op avontuur in de buitenlucht. Het bezoek aan een bos is een leuke afwisseling van de gebruikelijke achtertuin. Een bos laat je kinderen van dichtbij kennismaken met de natuurlijke wereld. 

Wil je weten waar een mooi bos of natuurgebied bij jou in de buurt is? Kijk dan eens op de website van Staatsbosbeheer.

Het strand

Het strand is de perfecte plek voor kinderen om te spelen, te verkennen en te ontdekken. Van het opsnuiven van de zilte zeelucht en de wind door te haren. Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar komt daarbij het lekker scheppen in het zand, schelpjes oprapen en rondrennen op het strand. Neem je zandbakspeelgoed zoals emmertjes en schepjes mee. Ook een bal zorgt voor veel vertier! Op het strand is er genoeg ruimte voor veel plezier en de motorische ontwikkeling van je kinderen. Vallen en opstaan is in het zand minder pijnlijk dan op straat. Voor ouders zijn er wel een paar dingen om te onthouden. Neem zonnebrandcrème en zonnebescherming zoals petjes of hoedjes mee: zelfs als het buiten bewolkt is, kan je verbranden. Neem wat speelgoed zoals schepjes en emmertjes mee Neem verschoningsspullen en wat extra kleding mee Neem eten en drinken mee zoals fruit en water of melk. Stop al je spullen in een ruime luiertas

Ontdek de handige luiertassen van NanaBeebi

De kinderboerderij

De kinderboerderij is een populaire attractie voor kinderen. Veelal is er ook een thuishuisje aanwezig waar je een kopje koffie of thee kunt verkrijgen. Je kunt even de rust nemen en genieten van een kopje thee terwijl je kinderen naar de dieren kijken. Worden je kinderen groter en gaan ze lopen? Dan is het heel leuk om ze kennis te laten maken met de dieren van dichtbij. Kinderen kunnen dan de boerderijdieren aaien en leren over dieren. Ook is het heel leuk om je kinderen met  andere kinderen te laten spelen. Kinderboerderijen en boerderijdieren komen ook vaak voor in kinderboekjes. Je kunt je kinderen dus al heel goed de avond van tevoren voorbereiden op een bezoek aan de kinderboerderij. Lees erover voor en neem ze de volgende dag mee op avontuur naar de kinderboerderij. Een kinderboerderij laat je kinderen van dichtbij kennismaken met boerderijdieren. Neem altijd desinfectiemiddel en schoonmaakdoekjes mee. Boerderijdieren kunnen ziekteverwekkers zoals MRSA bij zich dragen. Altijd even de handen wassen of ontsmetten voordat je de kinderboerderij verlaat! Grijpt je kind in de poep? Dan even schoonwissen met schoonmaakdoekjes.

?wi=367686&ws=

Conclusie

Op hele jonge leeftijd hebben kinderen niet veel nodig om blij van te worden. Als ouder is het ook prettig om tussen de bedrijven door een frisse neus te halen. Heb je weinig tijd? Ga dan voor een kleine wandeling op stap. Hiervoor kun je een tweelingwagen gebruiken, of juist de draagzak om je kindjes lekker dicht bij te hebben. Heb je wat meer tijd omdat je kindjes de ochtendslaap overslaan? Dan is kun je een stukje verder. Neem je kindjes mee naar een bos, het strand of de kinderboerderij. Met de kinderwagen, buggy en/of de draagzak kom je overal. Je doet niet alleen jezelf, maar ook je kindjes er een groot plezier mee!

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer