Tanden poetsen

door Tweelinggids Redactie
colorful toothbrushes in white mug against a wall

Het tandenloze leven van een baby duurt maar even. Voor je het weet komen de eerste tanden door. Zodra het eerste wit door het tandvlees naar boven komt kun je beginnen met het poetsen van die ene tand. De volgende zullen snel volgen.

Tips voor tandenpoetsen

Poets zeker de tanden wanneer je baby’tjes bij 4 maanden hun eerste hapjes vast voedsel te eten krijgen. Er zijn speciale babytandenborstels en babytandpasta op de markt voor het reinigen van het melkgebit.  Zo zijn de tandenborstels voor baby’tjes uitgerust met veel zachtere haartjes en bevat babytandpasta een lagere hoeveelheid fluoride. Dit stofje beschermt de tanden, maar is voor de rest van je lichaam minder gezond. Aangezien baby’tjes en kleine kinderen tandpasta nogal eens doorslikken doe je er verstandig aan om de speciale babytandpasta te kopen. Tandenpoetsen is een secuur werkje. Niet elke baby vindt het fijn om de mond te openen voor een tandenborstel. Ook niet elke baby vindt de smaak van babytandpasta plezierig. Jij en je baby’tjes moeten met elkaar leren hoe je goed de tandjes kunt poetsen. Het is hier dan vaak ook een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. 

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer