Voeding & Verzorging

door Tweelinggids Redactie

Eindelijk mag je naar huis! Terwijl jij en je baby’tjes in het ziekenhuis de volle zorg en aandacht kregen breekt nu het moment aan dat je het stokje overneemt. Je leven met een tweeling thuis begint. De voeding en verzorging is nu helemaal de verantwoordelijk van de ouders. Voor vele ouders met de net verworven status van tweelingouder is dit een mooi, maar ook onwennig moment. De eerste weken zullen aanvoelen als een grote ontdekkingsreis, zelfs als je al kinderen hebt. Tweelingen zijn bijzonder en geven zeker een andere ervaring aan het ouderschap en het gezin. Een tweeling is allemaal nét even wat anders.

Verwacht het onverwachte

Verwacht het onverwachte, dan komt het altijd goed. Of je wilt of niet, ook jij (én je partner) wordt een geweldige multitasker in en om het huis. Je hebt niet alleen 1 kind om te voeden, te wassen en te verzorgen. Jij verzorgt er twee. En daarmee ook twee huilbuien, vieze luiers en dagelijkse routines. In dit artikel geven we een overzicht van het voeden en verzorgen van je tweeling. We linken hierbij door naar uitgebreide artikelen over de specifieke onderwerpen op het gebied van voeding en verzorging. Weten wat je kunt verwachten op het gebied van voeding en verzorging? Lees dan snel verder!

?wi=367686&ws=
?wi=367686&ws=

Vaste routine met voeding en verzorging

Ongetwijfeld heb je de nodige opmerkingen uit je omgeving al ontvangen. Van horen zeggen heb je vast al vernomen dat het eerste jaar flink aanpoten is. Daar waar je met een pasgeboren eenling vaak de rust op zoekt om elkaar te leren kennen en om bij te komen van de bevalling is dat bij een tweeling anders. In alle rust kennismaken met je beide baby’tjes is er eigenlijk niet bij. Je belandt in een speelveld waarin je het idee hebt dat je altijd bezig bent. “Word georganiseerd en giet je dag in een vast ritme en routine”Je baby’tjes verdienen je zorg en aandacht. Deze kun je het beste geven als je een strakke dagroutine aanhoudt. Soms voelt het hebben van een strakke routine aan als Groundhog Day, maar je redt er makkelijker het einde van de dag mee. 

Conclusie

De voeding en verzorging met een tweeling houd je in het eerste jaar behoorlijk bezig. Om deze drukke tijd het hoofd te bieden doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk een strak dagritme en routine aan te brengen in je dag. Wordt georganiseerd. Het zal je veel profijt opleveren. Maak ook gebruik van alle (structurele) hulp die je kunt ontvangen. Het is even omschakelen: je baby’tjes in alle rust leren kennen is er veelal niet bij. In dit artikel hebben we verwezen naar verschillende artikelen over voeding en verzorging. Een ding is zeker, met een goede organisatie en dagelijkse routine ben je veel beter in staat om de drukte in het eerste levensjaar van je tweeling te doorstaan. Wordt georganiseerd is het advies. 

i?c=25436&m=1771041&a=411537&r=&t=html
i?c=25436&m=1868971&a=411537&r=&t=html

Tips van de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer